Tule mukaan Kevyen vertaistukitiimiin!

posted in: Uutiset | 0

Muistatko sen hetken, kun sait kuulla pienen pienen vauvasi syntyvän aivan liian ennenaikaisesti? Entä sen hetken, jolloin lääkäri kertoi, että vauva selviää? Tai kun kotiutumispäivä vihdoin koitti, ja kävelitte sairaalan ovista ulos uuteen elämään? 

Keskosvanhemmuus sisältää hetkiä ja tunteita, joita ymmärtää parhaiten toinen saman asian kokenut. Kevyt Keskosperheiden yhdistys välittää vapaaehtoisia vertaistukihenkilöitä keskosperheille ympäri Suomen ja järjestää etänä pidettäviä vertaistukiryhmiä keskosuuden eri elämänvaiheisiin. Kevyt toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja vertaistukitoiminnan laajentuessa haemme nyt joukkoomme lisää uusia vertaistukihenkilöitä. 

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Olemme uudistaneet vertaistukitoimintamme vuoden 2020 aikana. Kevyen vertaistukihenkilöt käyvät vertaistukihenkilövalmennuksen, joka järjestetään verkossa muutamana iltana. Kokoonnumme tukitiimin kanssa Zoomin äärelle kerran kuussa vaihtamaan kuulumisia ja suunnittelemaan tulevaa. Vertaistukikoordinaattori välittää yksilölliset tukipyynnöt vertaistukihenkilölle, jonka tausta vastaa parhaiten tuen tarvitsijan tilannetta. Yleensä tukihenkilöllä on vain yksi perhe kerrallaan jolle tukea tarjoaa. Yksilöllistä tukea tarjotaan pääsääntöisesti sähköpostitse, puhelimitse ja tämän hetkiset rajoitukset huomioiden mahdollisesti myös kasvotusten jo odotusaikana, vauvan synnyttyä tai kun keskonen on kasvanut jo isommaksi. Yksilöllisen tuen lisäksi järjestämme etävertaistukiryhmiä mm. sairaalassa olevien keskosten vanhemmille ja keskosen kanssa kotiutuneille vanhemmille. Vertaistukihenkilöt osallistuvat etäryhmien vetämiseen Kevyen edustajan kanssa keskimäärin noin kerran kuussa. Ryhmiä järjestetään päiväsaikaan ja myös iltasella ja vertaistukihenkilöt voivat itse valita missä ryhmissä haluavat olla mukana taustansa ja elämäntilanteensa mukaan.

Sovit tehtävään mikäli sinulla on omakohtaista kokemusta keskosvanhemmuudesta ja tästä kokemuksesta on kulunut jo yli vuosi. Tehtävässä ei tarvita muuta kuin kykyä kuunnella ja olla tukena. Tärkeintä meille on halusi auttaa ja tukea toista keskosperhettä heidän matkallaan. Asuinpaikallasi ei ole väliä. Kevyen jäsenyys ei ole välttämätön.

Mitä tästä saa? Uusia ystäviä ja hyvän mielen kun voi auttaa perheitä heidän keskosmatkallaan. 

Jos kiinnostuit vertaistukijana toimimisesta, ilmoittaudu mahdollisimman pian osoitteeseen: [email protected].


Jos sinulla heräsi kysymyksiä, laita viestiä osoitteeseen [email protected]