Kevyt toimii vapaaehtoisvoimin ja haemme jatkuvasti joukkoon uusia vapaaehtoisia ympäri Suomen. Voit toimia vapaaehtoisena kertaluontoisesti tai sitoutua pidemmäksi aikaa, juuri niin kuin sinun elämäntilanteeseesi parhaiten sopii. Toimintaamme kuuluu keskosperheiden vertaistuki ja julkaisutoiminta sosiaalisen median, verkkosivujen ja painettavien/tulostettavien julkaisujen muodossa. Järjestämme myös tapahtumia ja teemme yhteistyötä terveydenhuollon henkilökunnan kanssa. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia ja uusia kokemuksia sekä vapaaehtoistyökokemusta. Halutessasi pääset tutustumaan myös muihin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistoiminnallasi autat keskosperheitä ja mahdollistat toimintamme jatkuvuuden. myös tukea toimintaamme liittymällä jäseneksi tai lahjoittamalla .

Tällä hetkellä haemme vapaaehtoisia näihin tehtäviin

Viestintä

Tarvitsemme innokkaita viestinnästä kiinnostuneita henkilöitä sisällöntuotantoon, somejulkaisujen tekemiseen ja WordPress-nettisivujen ylläpitoon. Vapaaehtoistyö voi koskea esimerkiksi jonkun teemaviikon tai -päivän julkaisua, somekanavan hallinnointia jne. Viestintäasioita koordinoi hallituksen viestintävastaava.

Neuvola -ja sairaalayhteistyö

Neuvola- ja sairaalayhteistyötä suunnitellaan parhaillaan ja sopivia toimintatapoja kehitellään. Otamme mielellään kehitysideoita vastaan! Tällä hetkellä voit edistää neuvolayhteistyötä kertomalla keskosuudesta, Kevyen toiminnasta ja vertaistuesta, viemällä lähineuvolaan tulostettavia esitteitämme ja mainostamalla Kevyt pienokainen kirjaa neuvolan henkilökunnalle ja lisäämällä kirjamainoksen (pdf) neuvolan ilmoitustaululle. Sairaalayhteistyötä voit edistää kertomalla Kevyen toiminnasta ja vertaistuesta, viemällä sairaalaan tulostettavia esitteittämme ja mainostamalla Kevyt pienokainen kirjaa. Lisäksi haemme vierailijoita sairaalan vertaistukiryhmään kertomaan keskosuudesta. Haemme vapaaehtoisia myös alueellisen sairaalayhteistyön organisointiin.

Tule mukaan tukemaan keskosperheitä kanssamme! Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, ota yhteyttä [email protected] tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Ryhdy vertaistukijaksi keskosperheelle

Kevyt välittää vapaaehtoisia vertaistukihenkilöitä keskosperheille ympäri Suomen. Keskosvanhemmuus sisältää hetkiä ja tunteita, joita ymmärtää parhaiten toinen saman asian kokenut. Sovit tehtävään, mikäli sinulla on omakohtaista kokemusta keskosvanhemmuudesta ja tästä kokemuksesta on kulunut jo yli vuosi. Tehtävässä ei tarvita muuta kuin kykyä kuunnella ja olla tukena. Tärkeintä meille on halusi auttaa ja tukea toista keskosperhettä heidän matkallaan. Asuinpaikallasi ei ole väliä. Tukea tarjotaan pääsääntöisesti sähköpostitse, puhelimitse ja kasvotusten mahdollisesti jo odotusaikana, vauvan synnyttyä tai kun keskonen on kasvanut jo isommaksi. Tule mukaan tukemaan keskosperheitä kanssamme! Jos olet kiinnostunut vertaistukitoiminnasta, ota yhteyttä [email protected] tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Vertaistapaamisten järjestäminen

Paikallistapahtuminen ja -tapaamisten järjestämiseen löydät vinkkejä täältä.

Auta meitä jakamaan keskostietoisuutta

Seuraamalla meidän Facebook-, Instagram– ja Twitter– tilejä, jakamalla julkaisujamme ja osallistumalla keskusteluun autat meitä keskostiedon jakamisessa.

Osallistu kevät- ja syyskokouksiin

Kaikille jäsenille avoimiin kevät- ja syyskokouksiin osallistumalla pääset tutustumaan yhdistyksen hallitukseen ja kertomaan ajatuksiasi ja ideoitasi yhdistyksen toiminnasta. Kokoukset pidetään yleensä Helsingissä. Kevät- ja syyskokousajoista tiedotetaan Kevyen somekanavilla ja nettisivuilla. Tule mukaan vaikuttamaan!

Mukaan hallitukseen

Kevyen hallitukseen haetaan uusia jäseniä kaksivuotiskaudelle yleensä kerran vuodessa. Hallitusjäsenten valinnat vahvistetaan yhdistyksen syyskokouksessa. Hallitushausta tiedotetaan syksyisin Kevyen somekanavilla ja nettisivuilla. Hallitusjäsenten haku kaudelle 2022-2023 on käynnissä ja valinnat vahvistetaan syyskokouksessa 10.12.2021.

Hallitus koostuu puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, rahastonhoitajan ja sihteerin lisäksi mm. jäsenvastaavan, viestintävastaavan, WordPress-nettisivujen ylläpitäjän ja varainhankintavastaavan tehtävistä. Muiden tehtävien delegointi ja roolitus on vapaampaa, ja riippuu pitkälti kulloisenkin hallituksen jäsenistä itsestään: siitä mikä kiinnostaa ja millaista tekemistä halutaan painottaa.

Hallitukseen liittyäksesi voit olla keskosen vanhempi, isovanhempi, tai vaikka työsi kautta tekemisissä keskosuuden kanssa. Jos olet keskosen läheinen, voit tulla mukaan hallitustoimintaan, kun olet päässyt yli keskosuuden akuutista kriisivaiheesta.

Hallitustoiminta tarjoaa uusia kokemuksia, ystäviä, vapaaehtoistyökokemusta ja verkostoitumismahdollisuuksia sekä mahdollisuutta tehdä yhteiskunnallista vaikuttamistyötä. Käytännössä hallitustyö sisältää osallistumista hallituksen kokouksiin noin kerran kuukaudessa, noin 2-3h kerrallaan. Kokouksiin voi osallistua myös etänä. Kokousten välillä tehtävään työhön on hyvä varautua noin 5-8 tuntiin kuukaudessa – ajoittain tekemistä voi olla enemmänkin ja toisinaan taas hiljaisempaa.

Jos olet kiinnostunut hallitustyöstä tai kaipaat lisätietoja, ota yhteyttä [email protected] tai tai yhteydenottolomakkeen kautta.