Kevyt pienokainen on kirja keskosuudesta vanhemmille, läheisille ja hoitohenkilökunnalle. Kirja sisältää  perheiden kokemuksia siitä, kun lapsi syntyy keskosena ja kasvaa kohti aikuisuutta sekä  ammattilaisten artikkeleita keskosten hoidosta, keskosuuden seurauksista ja tutkimustuloksista.

Perheiden tarinat kuvaavat lapsen odotukseen, syntymään ja kasvun eri vaiheisiin liittyviä tunteita. Tärkeässä roolissa ovat myös ammattilaisten kirjoittamat, tuoreisiin tutkimustuloksiin perustuvat artikkelit keskosten hoidosta ja kehityksestä.  Kirjassa kerrotaan niin keskoslapsen, sisarusten kuin vanhempienkin tukemisesta. Kirjasta on toivottavasti myös lohtua heille, joiden tarina ei pääty onnellisesti.

Kevyt pienokainen on Keskosperheiden yhdistys Kevyen vuonna 2018 julkaisema täysin uusittu laitos aiemmasta, keskosperheiden tarkkaan lukemasta samannimisestä kirjasta.

Artikkeleita keskosen syntymästä aikuisuuteen

Kevyt pienokaisen ovat kirjoittaneet sekä vanhemmat että ammattilaiset. Kirjan  artikkelit käsittelevät raskautta, synnytystä ja keskosen ensimmäisiä päiviä, sairaala-aikaa, keskoslapsen kotiutumista ja kasvamista, kehitystä keskosuudesta aikuisuuteen sekä keskoshoitoa nyt ja tulevaisuudessa.

Olit sitten odottava äiti tai puoliso, keskosen vanhempi tai perheen läheinen, itse keskosena syntynyt, alan opiskelija tai ammattilainen tai muu keskosuudesta kiinnostunut, tartu kirjaan!

Lataa kirjan sisällysluettelo (pdf)

Osta Kevyt pienokainen

Kevyt pienokaisen voi ostaa omaksi joko painettuna kirjana tai edullisena pdf-versiona Kevyen verkkokaupasta. 

Osta Kevyt pienokainen