Vastaa kyselyyn kehitysseurannoista

posted in: Uutiset | 0

Yksi Kevyen tavoitteista on edistää keskoslasten ja -perheiden yhdenvertaista hoitoa ja kohtelua. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kehitysseurannoissa olisi johdonmukaiset käytännöt: samoilla viikoilla syntynyt, samat diagnoosit saanut lapsi saisi yhdenmukaiset seurannat riippumatta siitä minkä sairaanhoitopiirin alueella hän asuu. Tärkeää olisi myös, että ovi seurantoihin takaisin pysyisi raollaan niiden lasten kohdalla, joilla seuranta päätetään lopettaa varhain.

Seurantakäytännöt vaihtelevat nykyään jonkin verran alueiden välillä – nyt haluaisimme saada kattavan näkymän siihen, mikä tilanne on ja miten se on vuosien mittaan kehittynyt. Siksi pyydämme vastauksia oheiseen kyselyyn: tervetulleita vastaamaan ovat kaikki keskosten vanhemmat riippumatta siitä, minkä verran seurantoja lapsella on ollut. Tavoitteena on nimenomaan kattava, edustava näkymä kokonaisuuteen. Käytäthän siis muutaman minuutin vastaamiseen!

Kyselyn tuloksia käytetään viestinnän tukena Kevyen tehdessä vaikuttamistyötä päättäjien suuntaan. Olet tervetullut tutustumaan Kevyen perhepoliittisiin tavoitteisiin nettisivuillemme! Tulosyhteenveto tästä kyselystä julkaistaan myös nettisivuillamme ja somekanavissamme alkuvuodesta 2021. Kysely aukeaa oheisesta linkistä, ja on auki 26.12. asti. Kiitos vastauksista jo etukäteen!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetrJyXTxf141o4uy0piCKndLEx_BT2BWphQ-Tp7wBxcvC4QQ/viewform