Yhteisjulkilausuma Ukrainan tilanteesta

posted in: Uutiset | 0

Keskosperheiden yhdistys Kevyt on mukana EFCNI´n ja GLANCE´n valmistelemassa julkilausumassa, jossa eri maiden yhdistykset ovat ilmaisseet huolensa vastasyntyneiden ja erityisesti keskosten ja sairaiden vauvojen tilanteesta Ukrainan konfliktissa. 

Olemme erityisen huolissamme odottavien äitien tilanteesta sekä synnytyksistä, jotka tapahtuvat pommisuojissa ja muissa väliaikaistiloissa, ja vauvoista, jotka eivät saa tarvitsemaansa huolenpitoa; lääkkeitä, lämpöä ja riittäviä ravitsemusratkaisuja.

Vetoamme poliittisiin päättäjiin näiden haavoittuvaisimpien ryhmien puolesta.

Lue julkilausuma kokonaisuudessaan täältä (englanniksi)

EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants
GLANCE, Global Alliance for Newborn Care