Vuoden keskosvaikuttaja 2022 on Suomen Neonataalihoitajat (SNH) ry.

posted in: Uutiset | 0

Suomen Neonataalihoitajat (SNH) ry. on vuoden 2022 keskosvaikuttaja. Valinnan tekee vuosittain Keskosperheiden yhdistys Kevyt tulleiden ehdotusten perusteella.

”Vuonna 2022 halusimme huomioida erityisesti kaikkia neonataalihoitajia, jotka ovat muuttuvissa ja haasteellisissa olosuhteissa jatkuvasti tehneet arvokasta työtä keskosten ja keskosperheiden hyväksi.”

Keskosperheiden yhdistys Kevyen puheenjohtaja Sari Vuoristo

Vuoden keskosvaikuttaja tunnustuspalkinnon saajaksi valittiin neonataalihoitajien edustajana Suomen Neonataalihoitajat (SNH) ry, joka on keskosia ja vastasyntyneitä lapsia hoitavien hoitajien, kuten sairaanhoitajien, kätilöiden ja terveydenhoitajien, oma yhdistys joka on perustettu vuonna 1992. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää suomalaista vastasyntyneiden hoitoa kouluttamalla hoitoon osallistuvaa henkilökuntaa, levittää tietoa vastasyntyneiden hoidon kehittämisestä Suomessa ja maailmalla sekä jakaa kokemuksia ja vaihtaa ajatuksia eri puolella Suomea tehtävästä vastasyntyneiden hoidosta.

”Halusimme kohdistaa huomion neonataalihoitajien tekemään perhelähtöiseen hoitotyöhön ja heidän innostuneisuuteensa keskosten hoidon kehittämiseksi. Hoitajat tunnistavat perheiden tarpeita uudessa elämäntilanteessa sekä auttavat ja tukevat vanhempia – pitämällä kädestä, lohduttamalla ja ottamalla vastaan kaikki ne tunteet mitä vanhemmat kokevat. Alusta asti he mahdollistavat ja tukevat vanhempien osallistumista lapsen hoitooni ja kun vanhemmat eivät ole paikalla, hoitajat hellivät ja hoitavat vauvoja puolestamme. Jokaisen keskosperheen yksi rakkaimmista muistoista lapsen sairaala-ajalta, on hoitajien askartelema kortti vauvan jalan kuvalla tai kilonylityskortit. Hoitajat mahdollistavat ensimmäiset ihokosketukset vauvan kanssa, auttavat kenguruun ja ohjaavat kylvetyksessä ja imetysharjoitteluissa.”

Vuoden keskosvaikuttaja palkitaan 17.11. klo 18.00 Maailman keskoslasten päivänä Kevyen iltatilaisuudessa Uudessa Lastensairaalassa.

Lisätietoja:

Keskosperheiden yhdistys Kevyt, puheenjohtaja Sari Vuoristo, [email protected]

Suomen Neonataalihoitajat (SNH) ry., puheenjohtaja Anna Vesanto, [email protected]

Vuoden keskosvaikuttajan palkinto on tunnustuspalkinto, jonka saaja julkistetaan vuosittain maailmanlaajuisena keskoslasten päivänä eli 17. marraskuuta. Valinnan tekee vuosittain valtakunnallinen Keskosperheiden yhdistys Kevyt ehdotusten perusteella. Kevyt on valinnoillaan halunnut nostaa esiin ajankohtaisia ja ansioituneita henkilöitä keskosten hoitoon, tutkimukseen tai keskosperheiden tukemiseen ja aseman parantamiseen liittyvissä asioissa. Ensimmäisen kerran vuoden keskosvaikuttaja valittiin vuonna 2010.

Aiemmat vuoden keskosvaikuttajat:

2010 Anna Axelin

2011 Liisa Lehtonen

2012 Aino Ezeonodo

2013 Sture Andersson

2014 Sari Ahlqvist-Björkroth

2015 Mikko Hallman

2016 Aulikki Lano

2017 Marjatta Heikka

2018 Riikka Ikonen

2019 Eero Kajantie

2020 Helena Törölä

2021 Heli Kauppinen