Kevyt mukana OLKA:n Toivo-vertaistukisovelluksessa

posted in: Uutiset | 0

Keskosperheiden yhdistys Kevyen yksilövertaistuki siirtyy OLKA:n Toivo-sovellukseen toukokuussa 2022. Sovellukseen siirtyminen täydentää Kevyen vertaistukitoimintaa ja yksilövertaistukea kaipaavat löytävät helpommin avun piiriin. Kevyen tuki-sähköposti päivystää jatkossakin.

Keskosperheiden yhdistys Kevyt on tarjonnut yksilöllistä vertaistukea keskosuuden eri vaiheisiin jo toistakymmentä vuotta. Kevyt on koordinoinut ja välittänyt vertaistukihenkilöitä vapaaehtoisvoimin. Viime vuoden puolella Kevyt on syventänyt yhteistyötä OLKA-toiminnan kanssa, joka koordinoi järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaaloissa. Nyt toukokuussa 2022 Kevyen yksilövertaistuki siirtyy OLKA:n Toivo-vertaistukisovellukseen. Sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n (ent. EJY ry) välillä.

Toivo-sovellus täydentää Kevyen tarjoamaa vertaistukitoimintaa. Sovellusta voi käyttää puhelimella tai tietokoneella, ajasta ja paikasta riippumatta. Se on ladattavissa sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella. Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti. Sovellukseen siirtymisen myötä Kevyen vertaistukihenkilöt ovat helpommin tavoitettavissa ja tukea kaipaavat löytävät helpommin avun piiriin. Kevyen vertaistukihenkilöt ovat keskosten vanhempia ja käyneet OLKA:n vertaistukijavalmennuksen. Vertaistukihenkilöt ovat vaitiolovelvollisia.

Kevyen tuki-sähköposti päivystää jatkossakin, mutta yksilötukea kaipaavat ohjataan käyttämään Toivo-sovellusta.

Ota yhteyttä: [email protected]

Lisätietoa OLKA-toiminnasta ja Toivo-vertaistukisovelluksesta:

Linkki Toivo-sovellukseen:

olkatoiminta.fi/toivosovellus