Kevyen hallitukseen haetaan täydennystä

posted in: Uutiset | 0

Kevyen hallitukseen haetaan uusia hallituksen jäseniä sekä puheenjohtajaa kaudelle 2021-2022. Puheenjohtajan ja hallitusjäsenten valinnat vahvistetaan yhdistyksen kevätkokouksessa 8.5.2021.

Kevyt Keskosperheiden yhdistys on valtakunnallinen keskosperheiden oma verkosto, jonka tarkoituksena on tarjota vertaistukea, jakaa tietoa keskosuudesta, edistää keskosia hoitavien ammattilaisten ja keskosperheiden yhteistyötä sekä vaikuttaa keskosperheiden hyvinvointiin ja tasa-arvoon. Haluaisitko olla mukana tekemässä tärkeää vapaaehtoistyötä keskosperheiden hyväksi? Tule mukaan Kevyen hallitukseen!

Voit olla keskosen vanhempi, isovanhempi, tai vaikka työsi kautta tekemisissä keskosuuden kanssa. Jos olet keskosen läheinen, olet lämpimästi tervetullut mukaan hallitustoimintaan, kun keskosuuden akuutein kriisivaihe on ohi. Hallituksen kesken jaamme tottakai kokemuksia keskosvanhemmuudesta, mutta hallitustoiminta itsessään ei ole vertaistukea. Aikaisempi kokemus yhdistys- ja hallitustoiminnasta on eduksi, mutta voit olla myös vasta-alkaja. Kenenkään ei oleteta osaavan kaikkea heti – perehdytämme sinut toimintaan ja kokeneemmilta hallituslaisilta saa ja pitää kysyä neuvoja. Teemme tätä yhdessä ja yhteisten päämäärien eteen.

Miksi kannattaa lähteä mukaan?

 • Saat uusia ystäviä ja mielekästä tekemistä.
 • Kokemus järjestötoiminnasta voi olla arvokas lisä esimerkiksi myöhemmissä työnhakutilanteissa
 • Pääset halutessasi verkostoitumaan mm. terveydenhuoltoalan järjestöjen ja asiantuntijoiden kanssa sekä tekemään konkreettista yhteiskunnallista vaikuttamistyötä.
 • Pääset auttamaan keskosperheitä ja edistämään heidän hyvinvointiaan.

Hallitus koostuu puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, rahastonhoitajan ja sihteerin lisäksi mm. jäsenvastaavan, viestintävastaavan, vertaistukivastaavan ja varainhankintavastaavan tehtävistä – ja vuodesta riippuen myös muista! Voit myös toimia hallituksen jäsenenä edellä mainituissa tiimeissä ilman vastuualuetta. Muiden tehtävien delegointi ja roolitus on vapaampaa, ja riippuu pitkälti kulloisenkin hallituksen jäsenistä itsestään: siitä mikä kiinnostaa, minkälaista osaamista hallituksen jäseniltä löytyy ja millaista tekemistä halutaan painottaa.

Mitä hallitustyö sitten edellyttää, ihan käytännössä?

 • Hallituksen jäsenen tulee olla Kevyen jäsen halllituskaudella.
 • Osallistumista hallituksen kokouksiin noin kerran kuukaudessa, noin 2-3h kerrallaan. Kokoukset pidetään etänä. Voit siis asua missä tahansa.
 • Toisinaan järjestämme myös eri aihealueiden kehittämistyöpajoja hallituksen kesken. Näitä on keskimäärin kerran kolmessa kuukaudessa.
 • Kykyä, halua ja resursseja käyttää aikaa sovittujen asioiden tekemiseen myös kokousten välillä itsenäisesti. Noin 5-8 tuntiin kuukaudessa on hyvä varautua, ajoittain tekemistä voi olla enemmänkin, mutta välillä on vastaavasti hiljaisempaa.
 • Aikaansaavaa asennetta – teemme asioita tosissamme, mutta emme ryppyotsaisesti!
 • Käytämme hallituksen sisäiseen viestintään erilaisia sähköisiä kanavia (Facebook, Dropbox, Drive, WhatsApp).

Hallitustyö on vapaaehtoistyötä eikä sen ole tarkoitus kuormittaa kenenkään arkea liikaa, mutta arvioithan omat voimavarasi ja resurssisi realistisesti. On tärkeää, että jokainen meistä kantaa omalta osaltaan vastuun siitä, että sovitut asiat tulevat hoidetuiksi.

Kevyt koetaan lämminhenkisenä, uskottavana ja luotettavana yhdistyksenä ja nämä arvot ohjaavat kaikkea tekemistämme. Jäsenkuntamme arvostaa erityisesti tiedotusta ja viestintää, vertaistukea verkossa ja tosielämässä, sekä yhteistyötä neuvoloiden, varhaiskasvatuksen ja koulumaailman kanssa. Jos sydämesi sattuu sykkimään jollekin näistä tai omaat sopivaa taustaa tai suhteita näiden alueiden haltuunottoon, hyppää rohkeasti mukaan toimintaan!

Jos kiinnostuit, lähetä itsestäsi esittelyteksti osoitteeseen [email protected]. Odotamme innolla yhteydenottoasi!

Jos mieleesi tulee kysymyksiä mistä tahansa hallitustyötä koskevasta asiasta, voit myös lähestyä hallitustamme yksityisviestillä

 • Facebookissa: Kevyt-yhdistyksen ystävät
 • Instagramissa: @keskosperheet.

Jos et itse ole juuri nyt sopivassa elämänvaiheessa hallitustoimintaa ajatellen, niin vinkkaa tästä mahdollisuudesta kaverille tai sairaalatutulle. Kuullaan!