Vertaistarina: Triplaprinsessat Saima, Seela ja Silvia

posted in: Uutiset, Vertaistarinat | 0

Elokuussa 2019 meidän elämämme mullistui kertaheitolla, kun saimme triplaprinsessat tarkoin laskelmoidulla, suunnitellulla sektiolla rv 32+5. Kahdessa minuutissa päivänvalon nähneet, hennon maukaisun syntyessään päästäneet tytöt painoivat 1240g, 1350g ja 1665g.

Teho-osastolla Naistenklinikalla kolmikko oli 3 vrk ja Hyvinkään sairaalassa asuimme perhehuoneessa hieman alle 3 vkoa. Siellä tytöt saivat kasvaa ja kehittyä vierekkäin lämpöpatjalla tai kengurussa nukkuen. Kenguruhoito oli parasta lääkettä sektiosta toipumisessa.

Pienimmät tytöistä tarvitsivat hengitystukea 5 vrk, isoin vain tunteja. Lisäksi pienin tytöistä sai punasolutankkauksen ensihetkinään ja oli vuorokauden sinivalohoidossa keltaisuuden vuoksi. He olivat monitoriseurannassa koko osastohoidon ajan.

Kotiutuessa kaikilla oli syömisen tukena nenämahaletkut ja kahdella pienimmällä kofeiinilääkitys saturaatiolaskujen vuoksi. Pienin tytöistä painoi kotiutuessa vain 1,7kg, mutta seurasimme tyttöjen painoja kotona päivittäin. He saivat ensihetkistä alkaen rintamaitoa ja olivat useamman viikon alkuun täysimetyksellä (pumppauksella).

Meistä pidettiin aivan erinomaista huolta sekä sairaalassa, että kotona sairaalasta käsin, eikä meitä hirvittänyt kotiutua kolmen minivauvan kanssa. Muutenkin koko raskausajan tiheä seuranta Sikiötutkimusyksikössä ja keskosvauvojen sairaalahoito oli ensiluokkaista, ja tunsi kokoajan olevansa luotettavissa käsissä.

Nyt tytöt ovat 1,5-vuotiaita, eikä keskosuus näy mitenkään meidän arjessa. Kasvun ja kehityksen seuranta oli vuoden korjattuun ikään saakka 3 kk välein. Kehitys on mennyt kaikilla aikalailla korjatun iän mukaisesti. Tytöt ovat pikkuisia vielä kooltaan, mutta kasvaneet hyvin omilla käyrillään.

Alkuun pelotti, että milloin meidän jo koko raskausajan kestänyt onni päättyy ja uskaltaako tästä mielettömästä yllätyslahjasta iloita. Pian kuitenkin tajusi, että jokaisesta hetkestä, kun kaikki on hyvin, kannattaa nauttia täysillä. Vaikkemme osanneet ikinä haaveilla tällaisesta kolmatta lasta miettiessä, olemme ikuisesti kiitollisia näistä pienistä ihmeistä; Saimasta, Seelasta ja Silviasta. Suomeen syntyi v. 2019 seitsemät kolmoset, joista me saimme yhdet.

Lisää meidän tarinasta Instagramissa @triplettemama

Hyvää kolmosten päivää!