Vaateapua keskosille

posted in: Muuta ajankohtaista | 0

Ennenaikainen syntymä tulee usein yllätyksenä vanhemmille, eikä keskosuuteen ole ehtinyt valmistautua. Kotona saattaa olla valmiina vaatteita – täysiaikaisena syntyneelle vauvalle. Äitiyspakkauksen vaatteet ovat aivan liian isoja ja vaatekauppojen vauvanvaatekoot alkavat useimmiten koosta 50. Se tunne kun kierrät kauppoja ja yrität epätoivoisesti metsästää mahdollisimman pieniä vaatteita ja tulos on nolla. Nukenvaatteetkin ovat liian isoja keskoselle. Olemme koonneet alle muutamia ihania arjen enkeleitä, joilta saa tilattua vaatteita pienistä pienimmille. Jos tiedät muita toimijoita, joilta saa ostaa pieniä vaatteita, laita viestiä niin lisätään listalle!


Helmivarpaat 2 vaateapua keskosille ja pieni kokoisena syntyneille.

Helmivarpaat 2 on jatkoa Helmivarpaille, joka on perustettu marraskuussa 2017.
Jatkamme edelleen vaateavun tarjoamista keskosille ja pieni kokoisena syntyneille. Tuula Helmivarpaat 2 kertoo toiminnasta näin: Ympäri Suomea ihanat leidit ompelevat ja neulovat vaatteita ryhmään. Olemme tehneet itse kaavoja ja neuleohjeita, että vaatteet sitten olisivat oikeasti sopivia. Tarvikkeet
jokainen tekijä ostaa itse ja ne ovat uusia. Haltiakummit (tekijät) lähettävät valmiit vaatteet kahdelle pakkaajalle, jotka kokoavat paketin ja lähettävät sen vauvaperheeseen.


Helmivarpaat 2 vaatepakkaus sisältää: Vanupeiton, neulepeiton/toukkapussin,
trikoo- ja neule pipon lapaset ja sukat, 4 bodya,4 puolipotkaria, kokopuvun, tuttinauhan, ensilelun ja onnittelukortin. Paketin hinta on 15e.


Pakkauksen voi tilata liittymällä Helmivarpaat 2 Facebook-ryhmään tai
sähköpostilla [email protected]

NuppusPakkaus vaateapu keskosille

NuppusPakkaus on pieni vaateapu keskosen tai pienikokoisen vauvan perheelle helpottamaan elämän alkumetreillä. NuppusPakkaus – ryhmä aloitti toimintansa toukokuussa 2020 ja ensimmäiset pakkaukset lähtivät perheille kesäkuun lopussa. Perustaja Sinikka Saarela sanoo oman kokemuksen olleen sysäys aloittaa uusi projekti: ”Tyttäreni synnytti pienen keskospojan ja se sai minut ajattelemaan näiden lasten avuntarvetta. Kun näin tyttäreni keskospojan ja seurasin todella läheltä heidän alkumetrejänsä niin en enää voinut istua tekemättä mitään”, Sinikka kertoo NuppusPakkauksen synnystä. NuppusPakkaus toimii vapaaehtoisten ompelijoiden, neulojien, pakkaajien ja järjestäjien voimin.

NuppusPakkaus sisältää lahjoituskankaista ja -langoista tehtyjä mm. bodeja, housuja, haalarit, pipoja, tumppuja, sukat ja lapaset, turvalonkeron sekä peiton. Jokainen pakkaus on ainutlaatuinen ja sisältö voi vaihdella tarjonnan mukaan.

NuppusPakkaus Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/278532956863489/
Tilauslomake ja lisätietoja pakkauksesta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc916X3Ezyi80QO36Q4Y54aX3sch_tbCIC1ACB72NJ9Cvm6qg/viewform

Carinca kierto-tuotteet ja vuokrattava HeiCa-pakkaus

Carita Carincan ompelimosta kertoo toiminnan alkamisesta näin: ”Carincan toiminta on alkanut vuonna 2013 kun odotin kuopustani. Meidän päätyömme on korjausompelussa ja alihankintaompelussa. Lisäksi haluamme myymälässämme tarjota uusien vaatteiden rinnalle ekologisemman vaihtoehdon ja myynnissä on pieniä vauvan vaatteita, jotka ovat jo olleet käytettyjä. Näistä puhumme, että ovat kierto-tuotteita.” Keskosvaatteista Carita kertoo näin: ”Ajatus lähti aikoinaan siitä, kun suvussamme on muutama pikkuisena syntynyt vauva ja me osaamme ommella ja aina jää pieniä paloja kankaita, joita voimme hyödyntää näissä pienissä vaatteissa. Eikä tule niin paljon hävikkiä kankaissa vaan yritämme myös tällä tavalla olla ekologisia ompelimossamme. ”

Carincan keskosille tarkoitettuja vuokrattavia Heica-pakkauksia on saatavilla alkaen koosta 40 cm-62cm. Tarvittaessa yritys tekee myös erikoistilauksia. Heica-pakkauksesta, sen sisällöstä ja tilauksesta voit lukea täältä: https://www.carinca.net/heica-pakkaukset/