Kevyt aloittaa etävertaistukiryhmien järjestämisen loppuvuoden 2020 aikana

posted in: Uutiset | 0

Vauvan ennenaikainen syntymä on usein shokki vanhemmille – vanhemmat harvoin ovat ehtineet tai pystyneet valmistautua pienen keskosen syntymään. Kun muut vanhemmat kotiutuvat sairaalasta täysiaikaisena syntyneet vauvan kanssa muutamassa päivässä, keskosten vanhemmat viettävät usein viikkoja sairaalassa pienokaisen luona. Vihdoin kun kotiutuminen koittaa, saattaa mukaan lähteä nenämahaletku sekä happirikastin. Huoli ja stressi ei pääty siihen, kun keskola-aika on ohi ja vertaistukea kaivataan myös kotona.

Useimmissa sairaaloissa on järjestetty vanhemmille vertaistukiryhmiä, joissa vanhemmat voivat käydä läpi kokemuksia yhdessä muiden vanhempien kanssa. Kevyt on ajoittain välittänyt vertaistukihenkilöitä sairaaloiden vertaistukiryhmiin. Korona-aika on sulkenut monissa sairaaloissa vanhempien taukotilat ja vertaistukitoiminta on tauolla. Keskosia kuitenkin syntyy koko ajan ympäri Suomea, eikä vertaistuen tarve ole kadonnut koronan myötä.

Kevyt aloittaa etävertaistukiryhmien järjestämisen loppuvuoden 2020 aikana. Etävertaistukiryhmiä tullaan mainostamaan Kevyen verkkosivuilla sekä somekanavissa ja niihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Ensimmäinen vertaistukitapaaminen on tarkoitettu sairaalassa olevien keskosten vanhemmille. Vuoden 2021 puolella Kevyt tulee järjestämään etävertaistukiryhmiä myös keskosen kanssa kotiutuneille vanhemmille ja oman vertaistukiryhmän myös tarha-ja kouluikäisten keskosten vanhemmille. Pysykää kuulolla!