Kevyen hallitukseen haetaan uusia jäseniä

posted in: Uutiset | 0

Kevyen hallitukseen haetaan uusia jäseniä kaksivuotiskaudelle 2021-2022. Hallitusjäsenten valinnat vahvistetaan syyskokouksessa 24.11.2020.

Miksi kannattaa lähteä mukaan?

  • Saat uusia ystäviä ja mielekästä tekemistä
  • Kokemus järjestötoiminnasta voi olla arvokas lisä esimerkiksi myöhemmissä työnhakutilanteissa
  • Pääset halutessasi verkostoitumaan mm. terveydenhuoltoalan järjestöjen ja asiantuntijoiden kanssa sekä tekemään konkreettista yhteiskunnallista vaikuttamistyötä.

Voit olla keskosen vanhempi, isovanhempi, tai vaikka työsi kautta tekemisissä keskosuuden kanssa. Hallituksen jäsenen tulee olla Kevyen jäsen halllituskaudella.

Jos olet keskosen läheinen, voit tulla mukaan hallitustoimintaan, kun olet päässyt yli keskosuuden akuutista kriisivaiheesta. Hallituksen kesken jaamme tottakai kokemuksia keskosvanhemmuudesta, mutta hallitustoiminta sinänsä ei ole vertaistukea.

Hallitus koostuu puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, rahastonhoitajan ja sihteerin lisäksi mm. jäsenvastaavan, viestintävastaavan ja varainhankintavastaavan tehtävistä – ja vuodesta riippuen myös muista! Muiden tehtävien delegointi ja roolitus on vapaampaa, ja riippuu pitkälti kulloisenkin hallituksen jäsenistä itsestään: siitä mikä kiinnostaa ja millaista tekemistä halutaan painottaa.

Jäsenkuntamme arvostaa erityisesti tiedotusta ja viestintää, vertaistukea verkossa ja tosielämässä, sekä yhteistyötä neuvoloiden, varhaiskasvatuksen ja koulumaailman kanssa. Jos sydämesi sattuu sykkimään jollekin näistä tai omaat sopivaa taustaa tai suhteita näiden alueiden haltuunottoon, kuulemme sinusta enemmän kuin mielellämme!

Mitä hallitustyö sitten edellyttää, ihan käytännössä?

  • Osallistumista hallituksen kokouksiin noin kerran kuukaudessa, noin 2-3h kerrallaan. Kokoukset pidetään pk-seudulla, mutta osallistua voi myös etänä. Voit siis asua missä tahansa.
  • Kykyä, halua ja resursseja käyttää aikaa sovittujen asioiden tekemiseen myös kokousten välillä itsenäisesti. Noin 5-8 tuntiin kuukaudessa on hyvä varautua, ajoittain tekemistä voi olla enemmänkin mutta välillä on vastaavasti hiljaisempaa.
  • Aikaansaavaa asennetta – teemme asioita tosissamme, mutta emme ryppyotsaisesti!
  • Käytämme hallituksen sisäiseen viestintään erilaisia sähköisiä kanavia (Facebook, Dropbox, WhatsApp) – toivottavasti suhtaudut myönteisesti myös tähän.

Arvioithan omat voimavarasi ja resurssisi realistisesti – hallitustyön ei ole tarkoitus kuormittaa ketään liikaa, mutta toisaalta jokainen meistä kantaa omalta osaltaan vastuun siitä, että sovitut asiat tulevat hoidetuiksi.

Kenenkään ei oleteta osaavan kaikkea heti – kokeneemmilta hallituslaisilta saa ja pitää kysyä vinkkejä ja neuvoja. Teemme tätä yhdessä ja yhteisten päämäärien eteen.

Jos kiinnostuit, lähetä itsestäsi esittely osoitteeseen [email protected] tai lähesty hallitustamme yksityisviestillä Kevyt-yhdistyksen ystävät -Facebook-sivun kautta. Näitä reittejä pitkin voit myös kysyä lisätietoja mistä tahansa hallitustyötä koskevasta asiasta. Ja vaikket itse olisikaan juuri nyt sopivassa elämänvaiheessa hallitusta ajatellen, voit mielellään vinkata mahdollisuudesta kaverille tai sairaalatutulle. Kuullaan!