Kevyt Pienokainen -kirja nyt julkaistu ja tilattavissa

posted in: Uutiset | 0

Yhdistyksemme on julkaissut uuden Kevyt Pienokainen –kirjan. Teoksessa on yli 30 artikkelia, joiden kirjoittajina ovat keskosperheet, tutkijat ja ammattilaiset. Kirjan virallinen julkaisu tapahtuu 17.11.2018 Helsingissä keskoslasten päivän tapahtuman yhteydessä.

Kirja sisältää perheiden kokemuksia siitä, kun lapsi syntyy keskosena ja kasvaa kohti aikuisuutta. Perheiden tarinat kuvaavat lapsen odotukseen, syntymään ja kasvun eri vaiheisiin liittyviä tunteita. Tärkeässä osassa ovat myös ammattilaisten artikkelit, joissa kerrotaan keskosten hoidosta, keskosuuden seurauksista ja tutkimustuloksista. Kirjassa kerrotaan niin keskoslapsen, sisarusten kuin vanhempienkin tukemisesta. Kirjasta on toivottavasti myös lohtua heille, joilla tarina ei pääty onnellisesti.

Kirjan toimituskunnan muodostivat psykologian tohtori Sari Ahlqvist-Björkroth, Kevyt-yhdistyksen entiset ja nykyiset aktiivit Sari Vuoristo, Paula Majuri, Satu Ramsland ja Heli Kauppinen sekä toimitussihteeri Hanna Harrison. Kirjan ulkoasusta vastaa Dylan Jones. Kirjassa on runsaasti vapaaehtoisilta saatuja valokuvia.

Kirjaprojektiin on saatu tukea Alli Paasikiven säätiöltä.

Kirja on saatavilla verkkokaupasta sekä painettuna että pdf-tiedostona:

https://holvi.com/shop/Kevyt-yhdistys/

Lämmin kiitos kaikille kirjan tekemiseen osallistuneille!